Hoe fijn is het dat je een gesprek meteen zichtbaar kan maken.  Beeldend het gesprek neerzetten is zo waardevol, verhelderend en krachtig. Bij POPtalk vat je de eigen werkelijkheid in een beeld en dat maakt dat je snel de informatie die je nodig hebt te weten komt. Wat beweegt de ander? Waar houdt het zich mee bezig?  POPtalk zorgt ervoor dat je via de beelden dingen kunt vertellen die je in taal niet (goed) kunt uitdrukken.  

POPtalkcoach worden? 

Ontdek de kracht van POPtalk en leer hoe je de vele mogelijkheden van de BASIS (2 dagen) en ROUW & VERLIES (2 dagen) trainingen kunt inzetten in jouw praktijk, klas of groep! In slechts 1 dag POPtalk 7 leer je met behulp van beeldtaal hoe je een kind of jongere kunt coachen naar blijvende verandering.

Twijfel je nog om je direct in te schrijven voor een volledige workshop? Dan is de POPtalk Miniworkshop iets voor jou!

alle POPtalk cursussen kunnen afzonderlijk worden gevolgd of in een pakket (pakket uiteraard met korting, zie onderaan).

 

Word POPtalk coach!

Met POPtalk als ‘tool’ in jouw gereedschapskist kun jij op een veilige en begrijpelijke manier de verbinding aan gaan met jouw cliënt of leerling. Door samen naar de opstelling te kijken wordt erover praten een stuk makkelijker. De uitgebeelde situatie zorgt ervoor dat de ander van een afstandje naar zichzelf kijkt. Dit werkt zeer verhelderend en wordt als veilig ervaren. 

POPtalk wordt al ingezet door honderden (kinder)coaches, therapeuten, leerkrachten, begeleiders, en jeugdzorgwerkers. 

POPtalk Basis

In deze tweedaagse workshop leer je de basisbegrippen van POPtalk toe te passen in gesprekken. Praktisch en door duidelijke handvatten direct toepasbaar in je praktijk, klas of groep. 

Poptalk Mio Mondo

Onderwerpen

De basisbegrippen van de relationele werkelijkheid (externe werkelijkheid, interne werkelijkheid en interacties) worden met behulp van materialen inzichtelijk gemaakt. ‘Het ijs breken’ tijdens een kennismaking, grenzen (of grensoverschrijdend gedrag), (gezins)opstellingen, casuïstiek, gevoelens en gedachten, sociaal netwerk en het stellen en behalen van doelen komen ook aan bod. De workshops zijn interactief: je krijgt volop de gelegenheid praktisch met elkaar te oefenen. Je leert niet alleen het gesprek aan te gaan, maar ook hoe en welk beeldmateriaal geschikt is om in te zetten.  

 

 

Werkwijze

De workshop duurt per dag +/- zeven uur. Er is geen vooropleiding vereist. De studiebelasting voor deze  workshop is 25 uur (incl. praktijkoefeningen tijdens thuisstudie). De oefeningen en praktijkvoorbeelden zijn vooral gericht op gesprekken met kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. De vertaalslag naar een andere doelgroep is eenvoudig te maken.  

Kosten

Deze 2-daagse workshop POPtalk Basis kost € 475,00. Dit is inclusief cursusboek, materialenpakket, koffie, thee, lunch en een persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten. Het materialenpakket bevat zes unieke POPtalkwerkbladen, POPtalkjes Basis, een POPtalk kleurenwaaier en een POPtalk tas. Tijdens de workshop leer je te werken met de materialen.

Accredatie

 • SKJ 207250: 21 punten  
 • Registerplein: 37,5 PE punten  
 • Studie-uren: 25

POPtalk7!

Welkom bij POPtalk 7! Ontdek de transformerende kracht van beeldtaal tijdens onze eendaagse workshop. Leer op een praktische en inspirerende manier hoe je een kind/jongere of de ander kunt coachen naar blijvende verandering, gebaseerd op principes van positieve psychologie. 

Praktisch, doeltreffend en direct in de eigen praktijk of klas is in te zetten. Tijdens POPtalk7! dompelen we je onder in zeven effectieve coaching vaardigheden, ontwikkeld door Wendy van Beurden van Lucky7! en geïnspireerd door de ‘7 stappen naar blijvende verandering’ van Tony Robbins.

Tijdens de workshop zul je deze stappen zelf ervaren en direct kunnen toepassen in jouw begeleiding en coaching van leerlingen of cliënten. Ontdek hoe POPtalk7! jou kan helpen om op een heldere en doeltreffende manier anderen te begeleiden naar positieve verandering en groei. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar het versterken van jouw coaching vaardigheden met POPtalk7!

Doelgroep: coaches, onderwijskrachten, (jeugd)hulpverlening, praktijkondersteuners, gehandicaptenzorg, vluchtelingenzorg, pastorale werkers en ouderenzorg.

Onderwerpen

 • Stap 1 Begrijp hun wereld
 • Stap 2 Vind een reden voor verandering
 • Stap 3 Doorbreek het patroon
 • Stap 4 Definieer het probleem als oplosbaar
 • Stap 5 Vind bekrachtigende oplossingen
 • Stap 6 Conditioneer het
 • Stap 7 Schakel de omgeving in

Werkwijze

De workshop is opgedeeld in één bijeenkomst van +/- zeven uur. Het niveau van de opleiding is HBO. De studiebelasting voor deze workshop is 5 uur (incl. praktijkoefeningen tijdens thuisstudie). De oefeningen en praktijkvoorbeelden zijn gericht op zowel kinderen als volwassenen. De vertaalslag naar een specifieke doelgroep (bijvoorbeeld verstandelijke beperking, mensen met autisme, vluchtelingen enz.) is eenvoudig te maken. 

Kosten

Deze workshop POPtalk7 kost € 325,00. Dit is inclusief literatuur, materialenpakket en een persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten.

Accreditatie

 • SKJ: 11 
 • Registerplein: 9 punten 
 • Studie-uren: 11

 

POPtalk Rouw & Verlies

Ontdek de transformerende kracht van POPtalk rouw&verlies tijdens onze tweedaagse workshop. Leer hoe je beeldtaal effectief kunt inzetten bij gesprekken die gaan over verlies, of het nu gaat om verlies door overlijden, een scheiding, ziekte of verhuizing.

Tijdens POPtalk rouw&verlies leer je de meerwaarde van beeldtaal kennen in het begeleiden van cliënten die te maken hebben met pijnlijke en persoonlijke situaties. In situaties die chaotisch en ingewikkeld zijn, kan het visueel maken ervan juist rust en overzicht bieden. Door gebruik te maken van POPtalk kun je snel inzicht krijgen in de situatie, hoe deze wordt ervaren, wie erbij betrokken zijn en welke behoeften er spelen.

Je leert hoe je gesprekken over onderwerpen als dood, echtscheiding, ziekte, verhuizing of het verlies van een huisdier kunt voeren en in beeld kunt brengen. Maak kennis met verschillende werkvormen, materialen en methoden die, in combinatie met POPtalk, krachtige tools vormen om cliënten te ondersteunen in hun rouwproces. 

Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe POPtalk rouw&verlies jou kan helpen om op een respectvolle en doeltreffende manier met deze gevoelige onderwerpen om te gaan.

Doelgroepen: coaches, onderwijskrachten, (jeugd)hulpverlening, praktijkondersteuners, gehandicaptenzorg, vluchtelingenzorg, pastorale werkers, uitvaartzorg en ouderenzorg.

Onderwerpen

Betrekken bij en voorbereiden op een afscheid, beeldende en creatieve werkvormen rondom scheiding, krachtige metaforen in beeld brengen, gespreksvoering met gescheiden ouders, ziekte in het gezin; rouw in verschillende levensfases en de theorie van enkele rouwmodellen.

Werkwijze

De workshop is opgedeeld in bijeenkomsten van elk +/- 7 uur. Het niveau van de opleiding is HBO. De studiebelasting voor deze 2-daagse workshop is 25 uur (incl. praktijkoefeningen tijdens thuisstudie). 

Kosten

Deze 2-daagse workshop POPtalk rouw&verlies kost € 525,00 euroDit is inclusief literatuur, materialenpakket en een persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten. 

(Let op: ben jij Beeldend therapeut of Speltherapeut? Dan kun je voor deze workshop ook accrediatiepunten krijgen bij Register Vaktherapie. Je dient dan aantoonbaar HBO geschoold te zijn.)

Accreditatie

 • SKJ: 21 punten
 • Registerplein: 37 punten
 • Studie uren: 25

‘The whole POPtalk package’ 

Profiteer nu van onze speciale aanbieding: ontvang korting bij het volgen van twee of drie workshops! Schrijf je gelijktijdig in voor twee workshops en bespaar € 50 op de totaalprijs. Kies je voor inschrijving op drie workshops? Dan ontvang je zelfs € 75 korting!

Voorwaarden:

 • Gebruik één inschrijving en meld je aan voor minimaal twee workshops.
 • Volg de workshops bij dezelfde trainer voor een consistente leerervaring.
 • Let op: de korting is niet geldig op de mini workshop.
 • Je ontvangt één overzichtelijke factuur voor het volgen van twee of drie workshops.
 • Indien je één van de workshops annuleert, vervalt de bijbehorende korting.
 • Zorg ervoor dat alle workshops binnen één jaar worden gevolgd om optimaal van deze aanbieding te profiteren.

Mis deze kans niet om je kennis en vaardigheden te verrijken en geld te besparen door meerdere workshops tegelijkertijd te volgen. Schrijf je nu in en maak gebruik van deze aantrekkelijke korting!

Ontdek of een miniworkshop of een studiedag voor jouw organisatie het beste bij jou past!

POPtalk Miniworkshop:

Ben je nieuwsgierig naar de methode POPtalk en wil je ontdekken hoe je deze krachtige tool kunt toepassen in jouw praktijk of organisatie? Twijfel je nog om je direct in te schrijven voor een volledige workshop? Dan is de POPtalk Miniworkshop iets voor jou! Hier krijg je een voorproefje van wat POPtalk te bieden heeft en kun je ervaren hoe het jou kan helpen.

Miniworkshop

Je hebt de mogelijkheid om de miniworkshop fysiek bij te wonen. Dit kan individueel door je in te schrijven voor de geplande workshops in onze agenda, maar ook exclusief voor jouw eigen team. Ontdek hier hoe je je kunt inschrijven en maak kennis met de kracht van POPtalk in een compacte sessie!

Twijfel je nog tussen een miniworkshop en een studiedag? Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek welke optie het beste aansluit bij jouw behoeften en doelen. Maak vandaag nog de eerste stap naar effectieve communicatie en groei met POPtalk!

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Miniworkshop POPtalk Basis (1,5 uur) kennismaking met de workshop POPtalk Basis
 • Miniworkshop POPtalk Compleet (3 uur) kennismaking met POPtalk Basis, Rouw&Verlies en POPtalk7

Ontdek de voordelen van een miniworkshop, ideaal voor kleinere groepen tot vijftien personen, zoals teams en intervisiegroepen. 

Tijdens onze miniworkshops gaan deelnemers niet alleen aan de slag met de theorie van POPtalk, maar krijgen ze ook de kans om actief tafelopstellingen te ervaren. Dit stelt hen in staat om zelf te ontdekken welke meerwaarde het uitbeelden van gespreksonderwerpen kan bieden. Onze miniworkshops variëren van anderhalf tot drie uur en bieden een interactief en boeiend programma. Als extraatje ontvangen deelnemers een gratis set digitale coachfoto’s!

Bij POPtalk streven we naar maatwerk en kunnen we onze miniworkshops volledig afstemmen op jouw specifieke doelgroep en wensen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en vraag vrijblijvend een offerte aan. Ontdek hoe POPtalk kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van jouw team of intervisiegroep!

Kosten

De kosten van onze workshops variëren afhankelijk van het aantal deelnemers en het gekozen programma. Voor individuen die een (online) miniworkshop Basis willen volgen, bedragen de kosten € 45 euro per persoon.

Voor groepen bieden wij de volgende opties:

 • Miniworkshop POPtalk Basis: €250 voor een groep tot 6 personen. Elke extra deelnemer kost € 45.
 • Miniworkshop POPtalk Compleet: € 650 voor een groep tot 6 personen. Elke extra deelnemer kost € 45.

Houd er rekening mee dat alle genoemde kosten exclusief eventuele reiskosten van de trainer zijn. Voor een gepersonaliseerde offerte op maat of meer informatie over onze tarieven, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder met het plannen van een inspirerende en effectieve workshopervaring!

POPtalk is een geregistreerde onderwijsinstelling en staat ingeschreven in het register van het CRKBO. Daardoor kunnen wij BTW vrij factureren!


Volg ons online:

Wil jij maandelijkse tips ontvangen? Volg ons dan op social media.

     
Copyright Mio Mondo | Marketing Bureau: Infinity Marketing