Als lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) ben ik gehouden aan de VIV-praktijkcode en ethische code. De VIV is als enige beroepsvereniging ISO-gecertificeerd en in het bezit van het KIWA-Keurmerk Complementaire Zorg. U dient voor behandeling/therapie een informed consent/begeleidingsovereenkomst te ondertekenen. Heeft u een klacht over een behandeling en komen wij er samen niet uit, dan kunt u een klacht indienen bij de VIV.
Neem contact met ons op!
06 130 679 56
info@mio-mondo.nl
Groothuizenweg 14, 7165 AM Rietmolen
Voor professionals | Vergoedingen | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Klachtenregeling
Volg ons online:
Wil jij maandelijkse tips ontvangen? Volg ons dan op social media.


"Kinderen in Actie: Spelen en Groeien" Therapeutisch Spelen: De taal van het kind
Bij ons in de praktijk maken we veel gebruik van Speltherapie. Wij spelen, leren en zien zo de taal van het kind! In het werken/leven van kinderen zijn spel, dans en beweging als middel voor de communicatie nauwelijks weg te denken. Het kind brengt namelijk met het hele lijf de gevoelens en stemmingen tot uitdrukking.
Door samen met het kind te spelen, komen we erachter hoe de binnenwereld van het kind in elkaar zit. Voor kinderen is spelen de manier om de wereld te ontdekken, om gevoelens te uiten en te verwerken. Wat het nog niet zo goed kan zeggen, kan het wel uitdrukken in spel.
Door te spelen, dansen en bewegen ontdekt het kind hoe zijn/haar emoties, gedachten, bedoelingen en het lijf met elkaar verbonden zijn.
Een kind met een goed lichaamsbeeld is nieuwsgierig om te leren en te ontdekken.
Een kind met een minder goed lichaamsbeeld wordt het al gauw te veel.
Voor:
➡Kinderen die geen geloof hebben in zichzelf, ziet zichzelf negatief, is niet trots op zichzelf, kijkt tegen anderen op, zoekt steeds bevestiging en kan moeilijk kritiek verdragen.
➡Kinderen die angstig, verlegen, teruggetrokken zijn.
➡Kinderen die het moeilijk vinden om met hun eigen emoties of die van de ander om te gaan.
➡Kinderen die niet durven, of angstig zijn om te bewegen.
➡Kinderen die het lastig vinden om contact te maken met de ander.
Bijvoorbeeld:
We gebruiken daarvoor de spontane spel momenten. Werken met sprookjes, verhalen, visualisaties, spiegel technieken, therapeutisch spel, gezelschapspelen, poppetjes, tekenen en creatief bezig zijn, enz. Uitgangspunt is steeds dat uw kind op bewust en onbewust niveau veel verschillende hulpbronnen heeft, die hem of haar kunnen helpen te bereiken wat hij of zij wil.
We werken dus spelenderwijs, aansluitend bij de belevingswereld van uw kind.
#Speltherapie #KinderenInBeweging #TherapeutischSpelen #TaalVanHetKind #OntdekkenMetSpel #EmotiesUiten #Lichaamsbeeld #ZelfvertrouwenOpbouwen #CommunicatieDoorBeweging #SpelEnBeweging
3 dagen ago

𝗛𝗼𝗲 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗴 𝗶𝗸 𝗺𝗶𝗷𝗻 𝗸𝗶𝗻𝗱 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗲𝘄𝗲𝗴𝗶𝗻𝗴?🤷
Het kan soms een uitdaging zijn om kinderen in beweging te krijgen, vooral in een tijd waarin schermtijd en sedentair gedrag de norm lijken te zijn. Hier zijn een aantal tips die kunnen helpen om je kinderen in beweging te krijgen:
🏃♀️Maak bewegen leuk: Kies activiteiten die je kind leuk vindt en die aansluiten bij zijn of haar interesses. Dit kan variëren van dansen en fietsen tot voetballen in de tuin of een wandeling maken in de natuur.
🏃♀️Betrek het hele gezin: Maak van bewegen een gezinsactiviteit door samen te gaan wandelen, fietsen of sporten. Zo creëer je een gezonde en actieve levensstijl voor het hele gezin.
🏃♀️Moedig buiten spelen aan: Stimuleer je kinderen om buiten te spelen door een speeltuin te bezoeken, te gaan skaten, te springen op een trampoline of gewoon rond te rennen in de tuin.
🏃♀️Beperk schermtijd: Stel duidelijke regels en limieten voor schermtijd, zodat er meer tijd overblijft voor fysieke activiteiten en beweging.
🏃♀️Maak bewegen onderdeel van de dagelijkse routine: Plan regelmatig tijd in voor beweging en maak er een gewoonte van. Dit kan bijvoorbeeld een dagelijkse wandeling zijn na het avondeten of een weekendfietstocht.
🏃♀️Geef het goede voorbeeld: Kinderen leren door het voorbeeld dat ze zien, dus wees zelf actief en betrokken bij fysieke activiteiten. Als kinderen zien dat bewegen belangrijk is voor jou, zullen ze eerder geneigd zijn om zelf ook actief te zijn.
🏃♀️Geef complimenten en beloningen: Moedig je kinderen aan en beloon hen voor hun inspanningen en prestaties op het gebied van beweging. Dit kan hen motiveren om gemotiveerd te blijven en plezier te hebben in het bewegen.
Door op een positieve en stimulerende manier betrokken te zijn bij de fysieke activiteiten van je kinderen, kun je hen aanmoedigen om actief te zijn en te genieten van beweging als onderdeel van een gezonde levensstijl.
#ActieveKinderen #BewegenMetPlezier #Gezinsactiviteiten #BuitenSpelen #GezondeLevensstijl #SamenBewegen #SchermtijdBeperken #PositieveBeweging
#GezondheidVoorKinderen #FamilieFit #BewegingIsLeuk #ActiefGezin #BewegingInRoutine #VoorbeeldGeven
6 dagen ago
Copyright Mio Mondo | Marketing Bureau: Infinity Marketing