Bikkeltraining Mio Mondo


Mijn kind zit niet lekker in zijn vel. Iedere dag die strijd omdat hij niet naar school wil!
 

Op school droomt mijn kind vaak weg. De juffen van school en wij maken ons zorgen. 

Wat is er aan de hand met ons kind? 

Herken jij jouw KIND hierin?

Zie en merk je ook dat jouw kind net dat extra duwtje in de rug nodig heeft om steviger en handiger te kunnen zijn in de klas, thuis en met vriendjes? 

Hoe immens fijn is het om te zien dat…

mijn kind is weer krachtig en staat weer vol in het leven!

Hoe zou het voor je zijn als:

Spelenderwijs leert jouw kind/puber nieuwe vaardigheden en ze oefenen ermee thuis en in de groep. Voor ouders en leerkrachten geven we na iedere bijeenkomst een info-brief mee zodat ouders en leerkrachten precies weten waar we aan gewerkt hebben en hoe je dat eenvoudig thuis of in de klas kunt inzetten. Bovendien krijgt elk kind een tof prentenboek of leesboek en werkboek mee naar huis. Na iedere bijeenkomst wordt er ‘huiswerk’ meegegeven. Dit zijn bijvoorbeeld kleine oefeningen en vaardigheden die leuk zijn om thuis te oefenen. Door deze thuisopdrachten leren de kinderen de nieuwe vaardigheden ook in een andere situatie en omgeving toe te passen.

Ik wil mijn kind weer zien genieten i.p.v. zorgen maken over de ‘wat als-en…’ 

Deze handvaten en inzichten krijgt jouw kind in de BIKKEL-trainingEN

Bikkeltrainingen zijn therapeutisch en onderscheiden zich door op een intensievere te begeleiden en zijn gericht op verandering en herstel. Bikkeltrainingen worden gegeven door gecertificeerde jeugdhulpverleners.  

In 6 bijeenkomsten van 90 minuten leert je kind op te komen voor jezelf en weerbaar zijn!

Bikkeltraining
Praktische informatie

Inhoud training: 

Wat leert mijn kind?

In deze groepsbijeenkomsten leert jouw kind:

Locatie

DAR Rietmolen ‘kleintje bieb’.

Groep of individueel?

Misschien vraag je je af wat voor jouw kind het meeste helpt een training in een groepje of individueel. Soms lukt het niet om je kind deel te laten nemen aan een groepstraining of past een één op één aandacht beter bij je kind?   

Klik dan op de link voor informatie over de individuele begeleiding of vraag een gratis informatiegesprek aan. Ik help je graag!


Vergoeding

Wordt een groepstraining ook vergoed?

Groeps en indivudele Begeleiding/therapie voor uw kind tot 21 jaar wordt als het gaat om een Jeugdwet of WMO hulpvraag vergoed door de gemeente. De verwijzing door de huisarts, jeugdarts, kinderarts of vanuit de zorgteams, zorgregisseurs, vmk teams van de gemeenten dient te verwijzen naar praktijk Mio-Mondo. Wij zijn gecontracteerd zorgaanbieder 

Data trainingen
  • Brugklas: startdatum 19 september!
  • Bikkels pakken door: startdatum 10 oktober
  • Bikkels in de dop!: startdatum 28 november

Bikkeltraining

Vergroten van weerbaarheid

Bikkels Pakken Door (6-9 jaar)

Ontdek Bikkels Pakken Door - dé weerbaarheidstraining en sociale-vaardigheidstraining voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit uitgebreide programma omvat een lesboek en een Bikkel Doeboek, zodat kinderen op een interactieve manier kunnen leren en groeien.

Door middel van avontuurlijke verhalen over Bikkelboy Bob en zijn vrienden Pieper Piet, Woeste Wilma en Chill Jill, leren kinderen alles over het omgaan met elkaar. Ze worden aangemoedigd om met vertrouwen en de juiste vaardigheden vriendschappen te sluiten en te behouden. Daarnaast leren ze hoe ze samen conflicten en problemen kunnen oplossen.

Bikkels Pakken Door is een eigentijdse en dynamische training die de veerkracht en sociale vaardigheden van kinderen vergroot. De verhaallijnen zorgen ervoor dat de onderwerpen concreet en direct in de belevingswereld van de kinderen worden geplaatst. Geef je kind de tools die ze nodig hebben om sterker te staan en succesvol om te gaan met sociale situaties door ze in te schrijven voor Bikkels Pakken Door.

Bikkels in de dop (10-12 jaar)

Stap binnen bij Bikkels in de Dop - dé weerbaarheidstraining die kinderen helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen, positiever over zichzelf te denken en relaxter te zijn in nieuwe situaties.

In deze training worden kinderen meegenomen in het avontuur van Bikkelboy Bob en zijn vrienden Pieper Piet, Woeste Wilma en Chill Jill. Door middel van leuke en pakkende informatie leren de kinderen alles over het omgaan met elkaar. Ze ontdekken hun sterke kanten en uitdagingen, leren hoe ze overkomen op anderen, hoe ze problemen kunnen herkennen en oplossen, werken met het 5 G-schema, hoe ze hun grenzen kunnen aangeven, vriendschappen kunnen maken en behouden, pesten kunnen voorkomen en genezen, en vooral hoe ze zichzelf kunnen vullen met nieuwe, bikkelgedachten.

Bikkels in de Dop is een eigentijdse en vlotte training die de veerkracht en sociale vaardigheden van kinderen vergroot. Schrijf je kind in en laat ze ontdekken hoe ze sterker in hun schoenen kunnen staan en beter kunnen omgaan met de uitdagingen van het leven.

Bikkels aan de top (12-15 jaar)

Welkom bij Bikkels aan de Top - dé weerbaarheidstraining speciaal ontworpen voor pubers van 12 tot 15 jaar die een boost zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Voel jij dat je net dat extra duwtje nodig hebt om beter om te gaan met klasgenoten, vrienden of thuis? Ervaar je onzekerheid in nieuwe situaties of in contact met anderen? Heb je soms moeite met je reacties of die van de ander?

Of je nu individueel de training volgt of samen met een klein groepje jongeren, bij Bikkels aan de Top ga je op een intensieve maar ontspannen manier aan de slag met onze methode. We richten ons op de relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen. Je leert om stress en spanning te herkennen en te managen, hoe je het beste om kunt gaan met kritiek en pestgedrag, en hoe je kunt leren ontspannen. Ook leer je om nee te durven zeggen en wat te doen als dingen even niet meezitten.

Geef je zelfvertrouwen een boost en ontdek hoe je beter kunt omgaan met uitdagingen in het leven met Bikkels aan de Top. Schrijf je nu in en zet de eerste stap naar meer weerbaarheid en zelfvertrouwen!

Brugklas Bikkels (groep 8 & brugklas)

Welkom bij Brugklas Bikkels - dé training die jou voorbereidt op de overgang van groep 8 naar de brugklas. Benieuwd wat deze stap voor jou betekent? Wat er verandert en wat hetzelfde blijft? En welke studie skills je straks hard nodig hebt? Met Brugklas Bikkels ben jij klaar om met zelfvertrouwen aan je nieuwe schooljaar te beginnen.

Onze training richt zich zowel op sociale en emotionele aspecten als op studievaardigheden. Door middel van speelse activiteiten leren kinderen nieuwe vaardigheden die hen helpen om de overstap naar het middelbaar onderwijs soepel te maken. Elk kind ontvangt het boek 'Brugklas Bikkels' inclusief een werkboek, zodat ze ook thuis verder kunnen oefenen.

Bereid je voor op een goede start in de brugklas en schrijf je in voor Brugklas Bikkels!

Ontdek de wereld van Bikkeltrainingen en vergroot de weerbaarheid en sociale vaardigheden van je kind! Benieuwd? Kijk dan samen met je kind naar ons korte introductiefilmpje op YouTube via deze link. Wil je meer informatie over de trainingen en hoe ze jouw kind kunnen helpen groeien? Bezoek dan ook eens deze website. Neem samen de eerste stap naar meer zelfvertrouwen en veerkracht voor je kind met Bikkeltrainingen.

Inschrijven Bikkeltraining

Wil jij deze training voor je kind? Selecteer de gewenste maand om jouw kind in te schrijven voor de training. Nadat de inschrijving is voldaan, nemen we contact op om een online intakegesprek te plannen. 

Heb je vragen over de training, neem dan vrijblijvend contact op.

" Wij zijn met onze dochter bij praktijk Mio Mondo terecht gekomen om haar meer zelfvertrouwen te geven en haar te begeleiden bij het omgaan met, voor haar, lastige situaties. De toegankelijke en prettige begeleiding van Marian heeft er zeker aan bijgedragen dat onze dochter beter om kan gaan met lastige situaties en heeft haar zelfvertrouwen doen groeien. Wij kunnen praktijk Mio Mondo zeker aanbevelen. "
Vader van 12 jarige zoon
Haaksbergen
"Onze zoon was verlegen, teruggetrokken, angstig en kon niet goed voor zichzelf opkomen waardoor hij toen alles als spannend heeft ervaart. We wilden hem helpen zodat hij steviger in zijn schoenen zou komen te staan en meer voor zichzelf op zou komen. Door de begeleiding/therapie kan hij beter met, voor hem, lastige situaties omgaan en ervaart ze als minder spannend. Hij vond het fijn om naar jou toe te gaan omdat je echt de tijd voor hem nam en je deed het op een leuke manier. Hij is op een goede en fijne manier geholpen. Hij heeft er veel baat bij gehad. "
Moeder van puberzon
Neede
Mio Mondo icoon
Marian Huiskes flamingo

Maak kennis met Bikkelboy Bob, Woeste Wilma, Piepmiep Paula en Chill Bill”

Twijfel je of je jouw kind mee laat doen in een training of toch wilt gaan kiezen voor een individueel traject? Neem dan contact met ons op!