Praktijk Mio Mondo kent verschillende klanten:
– gemeenten,
– scholen,
– ouders. (particulier)

Mio Mondo heeft een contract met:

  • De 8 Achterhoekse gemeenten: Berkelland, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Montferland, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst.
  • De 12 Twentse gemeenten: Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.
  • Hof van Twente: Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo, Ambt Delden.
  • Gemeente Almelo

Bent u woonachtig in één van de bovenstaande gemeenten?

De hulp aan het kind, de jongere in de leeftijd van 4 tot 21 jaar door Praktijk Mio Mondo wordt, als het gaat om een Jeugdwet of WMO hulpvraag, vergoed door de gemeente.

De verwijzing door de huisarts, jeugdarts, kinderarts of vanuit de zorgteams, voormekaar teams, zorg regisseurs etc. van de gemeente dient te verwijzen naar  praktijk Mio Mondo.

Scholen
Scholen hebben een budget voor Passend Onderwijs. Praktijk Mio Mondo kan worden ingehuurd voor externe expertise voor een kind en groepstrainingen. Scholen kunnen hiervoor contact opnemen met Praktijk Mio Mondo. Vervolgens wordt in een gesprek in kaart gebracht wat de school wenst en wordt een product op maat afgesproken.

Ouders
Daarnaast is het mogelijk dat u zelf de therapie betaald. Tarieven voor begeleiding kunt u opvragen via:  info@mio-mondo.nl Mio Mondo werkt met tarieven voor individuele begeleiding & kind- en kind/ouderpakketten. De tarieven zijn inclusief voorbereiding en verslaglegging.

PGB
Een aantal kinderen komt in aanmerking voor een Persoon Gebonden
Budget (PGB). Het is de moeite waard hierover contact op te nemen met een
regionaal zorgkantoor in uw omgeving. PGB code praktijk Mio Mondo: 1402

Andere alternatieven:
U kunt de therapiekosten als bijzondere ziektekosten bij uw belastingaangifte opvoeren. Heeft u een minimuminkomen dan kunt u bij de gemeente een beroep doen op de

WBB (Wet Bijzondere Bijstand). Bij verhindering dient minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd, anders wordt de sessie in rekening gebracht. Dit kan ook per (voice)mail bij niet directe bereikbaarheid.
U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts, mits u in aanmerking wilt komen voor vergoeding vanuit de gemeente. Mio Mondo stelt geen diagnoses.

De praktijkruimte

Mio Mondo is gevestigd in Rietmolen. Onze praktijkruimte is ingericht om verschillende therapieen uit te kunnen oefenen. Kinderen omschrijven onze praktijkruimte als ‘mooi’, ‘vrolijk’ en ‘heel leuk ingericht’.

Bekijk meer foto's