Mijn verhaal

Marian Huiskes-Strijbosch (1966) – Getrouwd – Moeder van drie kinderen, een zoon en twee dochters – 30 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, als interne begeleidster van de basisschool – Therapeute van Mio Mondo – Dit doe ik met heel veel liefde!

In het onderwijs kijken we naar het kind op een specifieke manier. We kijken naar de vaardigheden en kennis van het kind. Wat wil het kind leren en wat heeft het kind daarbij nodig! Dit vraagt veel van een school en van een leerkracht.
Hoe is dat alles te realiseren? Hoe ga je om met de kinderen die net iets meer ‘problemen’ vertonen, die niet voldoende reageren op je hulp?

Om deze hulp te bieden ben ik Motorisch Remedial Teacher en Interne Begeleider geworden.

Maar wat als blijkt dat na al je hulp sommige kinderen nog steeds blokkeren en niet aan de leerwens toe komen?

Vanuit mijn bovenstaande ervaring, heb ik besloten om de opleiding ‘Holistisch Pedagogisch Begeleider & Therapie’ te gaan volgen in Utrecht.

 Juist om deze kinderen met specifieke problemen te gaan helpen en te begeleiden.

De school is primair om te leren, een plaats waar kinderen kennis opdoen over de wereld om zich heen. Bij Mio Mondo leren de kinderen en jongeren over zichzelf. Ze kunnen met de gekregen begeleiding en handvatten experimenteren, leren en ervaren. Hoe verhoudt  hun gedrag en eventuele problemen in wisselwerking met hun omgeving, thuis en school.

Het is geweldig, interessant en dankbaar werk om het kind en de jongere te mogen begeleiden in hun eigen ‘specifieke’ ontwikkeling.

E-mail: info@mio-mondo.nl
Telefoon: 06 21 50 06 34