Mag ik aan je voorstellen,

By 6 november 2018 juli 18th, 2019 Mio Mondo

Mijn naam is Sabine Wensink. Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik heb 1 zoon van 16 jaar, 1 dochter van 14 jaar en 1 zoon van 11 jaar. Samen wonen wij in Hengevelde.

In het verleden liep ik regelmatig tegen grenzen aan, merkte ik dat ik me niet begrepen voelde en werd hier erg vermoeid van. Ik heb toen diverse coachingsgesprekken gevolgd en ben d.m.v. studie en training met hoogsensitiviteit, coachings-methodieken, Mindfulness en cognitieve gedragstherapie in aanraking gekomen. De term hoogsensitiviteit was al enkele jaren bij mij bekend en ik besloot hier nu ook gehoor aan te gaan geven en ook daar naar te leven. Er volgde een pad van erkenning, herkennen en kunnen toepassen van nieuwe dingen die ik had geleerd.

Een heel proces kwam op gang. In die tijd merkte ik dat ik ook graag meer wilde doen voor (hoog)sensitieve kinderen en hun omgeving. Kinderen die snel overprikkeld raakten. Kinderen met diverse hulpvragen.
Ik heb 8 jaar in de kinderopvang gewerkt als groepsleidster en assistent leidinggevende BSO. Daarvoor ben ik 12 jaar werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg als begeleidster en zorgco-ordinator. Door de opgedane kennis in al die jaren en dit willen uitdragen voor en met anderen besloot ik om wat anders te gaan doen. Ik startte met de opleiding tot holistisch kin-der(massage)coach bij praktijk De Regenboog te Pijnacker. Daarnaast heb ik de training tot con-sulent voor Wijze Ouders/HS kids gevolgd bij Sylvia van Soeren te Utrecht. Ik geef de ‘Ik ben Oké!’ training aan kinderen die bijvoorbeeld te maken hebben met faalangst, boosheid, niet kunnen slapen, piekeren en/ of hun emoties niet goed kunnen verwoorden.

Na positieve ervaringen als individueel coachen bij kinderen thuis en coaching op school wil ik nu de opgedane kennis gaan gebruiken en uitdragen als kindercoach in de praktijk. Ik ervaar het als een grote kracht om mij te mogen omringen met mensen die voor hun kind(eren) en henzelf een fijn leven wensen. Ik geloof in het goede van ieder mens en vind het voor kinderen ook niet meer dan vanzelfsprekend een recht om daarin te mogen delen. Ik voel me dan ook verheugd om met Marian samen te mogen werken in de praktijk Mio-Mondo. Laten we vandaag (de omgeving van) ieder kind een beetje meer laten stralen.

Warme groet,

Sabine Wensink